Regenesis Therapie®

Regenesis betekent terug naar de oorsprong of opnieuw geboren worden. Deze therapie versnelt, activeert en versterkt op een natuurlijke manier het zelfhelend vermogen.
Het werkt vanuit het principe dat elke cel “weet” hoe die cel in perfectie ooit gevormd was. Door gebruik te maken van de Blue Dot Energy, een oerenergie die zich in al onze lichaamscellen bevindt, wordt de energie in je lichaam versterkt. Op energetische wijze wordt hiermee ook het celgeheugen weer geactiveerd en gestimuleerd waardoor de cellen weer naar de oorspronkelijke gezonde situatie teruggezet worden, waardoor klachten verdwijnen. Dit werkt zowel op lichamelijk als op psychisch vlak. Regenesis is enigszins te vergelijken met acupunctuur maar dan zonder naalden.
Regenesis is een aanvulling op de reguliere geneeskunde maar vervangt deze niet. Het kan prima ingezet worden naast andere behandelingen omdat het de effectiviteit hiervan versterkt.

Toepassingen

Voor welke klachten is Regenesis geschikt?

Regenesis Therapie is geschikt voor zeer veel uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten en kan bij vrijwel alle ziektebeelden worden ingezet. Denk hierbij ook aan het opheffen van (zowel acute als chronische) pijnen en stress, het afremmen van ontstekingsprocessen en het pijnloos in balans brengen van de houding, waardoor secundaire pijn verdwijnt.

Enkele voorbeelden waarbij Regenesis Therapie ingezet kan worden:

 • Ademhalingsstelsel
 • Gedragsstoornissen
 • Hoofdpijn en migraine
 • Huidproblemen, allergieën, hooikoorts, littekenweefsel
 • Fibromyalgie, CVS
 • Lymfestelsel en bloedvaten
 • Nekwervels, ruggenwervels, schouders, beenderengestel en spieren (o.a. atlasbehandeling, hernia, scoliose, frozen shoulder, ischias, RSI)
 • Optische systeem, oren (tinnitus) en zenuwstelsel
 • Spijsverteringsstoornissen
 • Reumatische aandoeningen
 • Trauma’s en psychische problemen (o.a. depressies, burn out en stress)

Hoe verloopt een behandeling?

Voor de behandeling dien je enkel de schoenen uit te trekken. Voorzie best gemakkelijke kledij.

Een behandeling begint steeds met de energiestroom in het lichaam in balans te brengen. Dikwijls staan heupen, schouders en hoofd niet volledig recht waardoor de energie niet goed kan stromen. Het is dus belangrijk deze energiestroom eerst terug in balans te brengen alvorens te werken op specifieke klachten. Alleen al doordat het lichaam de balans terug vindt, kunnen heel wat klachten verholpen worden. Hierbij kunnen reacties ervaren worden als tintelingen, warmte, spiersamentrekkingen en heen en weer bewegen van het lichaam.
Deze energie werkt ook na de behandeling door (tot zo’n 3 dagen na de behandeling). Het is aan te bevelen om achteraf voldoende water te drinken omdat er tijdens de sessie afvalstoffen vrijkomen die afgevoerd dienen te worden.

Een behandeling is nooit bedoeld ter vervanging van een medische behandeling. Raadpleeg steeds een arts bij ernstige klachten.