Neurogenic Yoga™

Neurogenic Yoga ™ is een revolutionaire techniek in trauma healing en stressreductie

Neurogenic Yoga™ is een methode die yogahoudingen (asana) en adem-halingsoefeningen (pranayama) combineert met het natuurlijke, therapeutische trilmechanisme.

Dit trilmechanisme is de manier van het zenuwstelsel om oude spanning, onbewuste spierspanning en trauma los te laten, zodat het lichaam terug in balans kan komen.
Iedereen weet wat fysieke spanning is. Het is een gevolg van een vervelende of angstige situatie. Dit kunnen zowel fysieke, emotionele als mentale ervaringen zijn. Deze spanningen ervaren we in onze spieren. Voor deze spieren en onze hele gemoedstoestand is het belangrijk dat na een periode van spanning de spieren ook weer de tijd krijgen om zich te ontspannen. Dit is een natuurlijke behoefte van ons lichaam. Wanneer we te weinig tijd nemen of onvoldoende onze spieren ontspannen, kan chronische stress ontstaan.

Neurogenic Yoga™ is een eenvoudige, zachte, veilige en diepgaande techniek die helpt om de psoas spieren te verlengen en te ontspannen. Tegelijkertijd wordt ook lichamelijke en emotionele stress/spanning ontladen (dit is een duidelijke meerwaarde ten opzichte van de andere yoga-vormen). Resultaat is veel meer innerlijke rust en kalmte.

Tijdens een Neurogenic Yoga ™ les induceren we op een veilige manier therapeutische trillingen met behulp van yogahoudingen en ademhaling. Vaak begint de trilling in de benen en kan zich door het hele lichaam verspreiden. Deze methode is gebaseerd op Dr. David Berceli’s techiniek : Trauma Releasing Exercises® (TRE®). Zie meer op de pagina TRE.

Meer info:
http://neurogenic-yoga.squarespace.com/aboutneurogenicyoga