Voetreflexologie

Voetreflexologie bevordert het natuurlijke helingsproces. Dit gebeurt door gerichte en juist gedoseerde prikkeling van de zones op de voet. Voetreflexologie verhoogt de dynamische werking van het lichaam en bevordert de totale circulatie. Naast het therapeutisch effect is een behandeling van de voeten zeer ontspannend.

De theorie die ten grondslag ligt aan de reflexzonetherapie is dat spanning , blokkades en eventuele ziektes in het lichaam worden weerspiegeld op de voeten en handen. Elke voet vertegenwoordigt een helft van het lichaam. Op de afbeelding kan je zien welke reflexzoneszones met de bepaalde lichaamsgebieden corresponderen.

Reflexzonetherapeuten schrijven geen medicijnen voor, stellen geen diagnose en behandelen niet klachtgericht, maar bewerken het lichaam ter stimulering van het zelfgenezend vermogen.

Voetreflexologie is een op zichzelf staande therapie die samen met andere therapieën of ter ondersteuning van de reguliere geneeskunde kan worden gebruikt.

Voetreflexologie kan gebruikt worden ter ondersteuning van veel klachten: o.a. stress, hoofdpijn, artrose, slaapproblemen, menstruatieklachten, maag- en darmklachten . . . . .

Contra-indicaties: infectieziekten en ziekten met hoge koorts, voetschimmel, ontstekingen van het vaat- en lymfestelsel, trombose, problematische zwangerschap (vooral in de eerste 3 maanden), en voor personen die in behandeling zijn voor kanker.